sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Pyörätiekokeilusta

Hämeenkadun ja Itsenäisyydenkadun pyörätiekokeilusta on kerätty palautetta ja siitä on tehty Tampereen kaupungin sivuille raportti. Raportin voi lukea osoitteesta:

http://www.tampere.fi/tiedostot/5AViO4xjH/ptkokeiluraportti.pdf

Mielenkiintoni herätti raportista ilmikäyvä Hämeenkadun käyttäjien ja kaupungin liikennetoimikunnan jäsenten vastakkaiset näkemykset Tampereen pääkadun asianmukaisesta kehittämisestä. Liikennetoimikunnan jäsenet näet haluaisivat ohjata pyöräilyliikenteen mielellään kokonaan pois Hämeenkadulta, kun taas valtaosa palautekyselyyn vastaajista haluaisi pyörille enemmän tilaa Hämeenkadulla ja poistaisi sitä vastoin parkkipaikkoja ja yksityisautoilun. Asiaa selittänee mm. se, että liikennetoimikunnan jäsenistä vain yksi kertoi pyöräilevänsä säännöllisesti Hämeenkadulla.

Ei se ole ihme jos Tampereella kielletään Hämeenkadulla pyöräily kokonaan talviaikaan kun liikennejärjestelyistä vastaavan toimikunnan jäsenet edustavat vain ja ainoastaan autoilijoita! Autottomien ääni pääsee kuuluviin vain jos saamme vaihdettua ihmiset jotka päätöksiä valmistelevat tai tekevät. Kyseisessä toimikunnassa istuu myös kunnanvaltuutettuja. Nyt olisikin erinomainen ajankohta vaihtaa nuo yksityisautoilijat pyöräilijöihin ja bussinkäyttäjiin. Vaalithan olivat 26. lokakuuta. Äänestä!

2 kommenttia:

Emppu kirjoitti...

Silti varsin positiivinen raportti, vaikka kaistat ovatkin vasta kokeiluasteella. Liikennetoimikunnan kokoonpano jäi kyllä askarruttamaan.

ultrix kirjoitti...

Uusi liikennetoimikunta on ainakin vähän vihreämpi ja vähän vähemmän autohullu.